Andre trekk

Under Andre trekk kan du registrere og holde oversikt over faste, månedlige trekkbeløp og trekk for hjemme-PC for den ansatte.

Klikk Ny for å opprette et nytt trekk, eller merk et eksisterende trekk og klikk Rediger dersom du vil endre opplysninger på trekket. Det vil da åpnes et vindu hvor du registrerer opplysninger om trekket.

Velg først Trekktype ved hjelp av nedtrekkslisten. Bidragstrekk er for barnebidrag hvor den ansatte er blitt pålagt trekk i lønn, og bedriften er pliktig å foreta trekket. Diverse trekk brukes til trekk for hjemme-PC eller for eksempel til lånetrekk for lån som den ansatte har i bedriften.

Angi en passende Beskrivelse for trekket. Beskrivelsen vil vises på lønnslippen til den ansatte og i diverse lønnsrapporter.

Velg Lønnsartnr. i nedtrekkslisten. Trekktypen Bidragstrekk er koblet mot lønnsart 631, mens trekktypen Diverse trekk er koblet mot lønnsart 900 for hjemme-PC og 910, 915 og 916 for diverse trekk.

Angi månedlig Trekkprosent eller Fast trekkbeløp for trekket. For trekktypen Diverse trekk må du også angi Totalt trekkbeløp og Restbeløp. Merk at disse to feltene skal være like ved opprettelse av trekket.

Velg om trekket skal avsluttes når restbeløpet er null eller på dato, og angi Fra dato og eventuelt Til dato. Bidragstrekk kan kun avsluttes på dato, her må du legge inn sluttdato for trekket for at det skal registreres.

Merk! Du bør kontrollere lønnsartene for Diverse trekk i lønnsartregisteret i forhold til kostnads- og balansekontoer slik at det blir foretatt korrekte posteringer i regnskapet ut ifra typen trekk det er snakk om.

Se også:

Personalregister, fanekortet Lønn

Personalregisteret