Fagforening

Dersom den ansatte er fagorganisert, kan du registrere relevant informasjon om medlemskapet under Fagforening.

Klikk Ny for å registrere en ny fagforening, eller marker en fagforening og klikk Rediger for å redigere opplysninger om en eksisterende fagforening. Det vil da åpnes et vindu hvor du legger inn informasjon om fagforeningen som den ansatte er knyttet til.

Velg Fagforening i nedtrekkslista, og skriv inn Medlemsnr. i feltet for dette. Dersom du ikke finner fagforeningen du er ute etter i nedtrekkslisten, kan du legge den til ved å høyreklikke i listen og velge Endre i standardregister.

Marker hvilken tilknytning den ansatte har til LO/NHO i nedtrekkslisten Tilslutning LO/NHO.

Dersom kontingenten skal trekkes fra den ansattes lønn, velger du Lønnsartnr. for fagforeningen i nedtrekklisten. Som standard skal lønnsart 620 Fagforeningskontingent velges. Er den ansatte knyttet til to fagforeninger, velger du lønnsart 621 Fagforeningskontingent 2 for den andre fagforeningen. Klikk søkeknappen til høyre for feltet dersom du ikke finner ønsket lønnsart i listen.

Angi deretter Trekkprosent eller Trekkbeløp i feltet for dette. Du kan også legge inn nedre og en øvre grense for trekk.

I feltene Fra dato og Til dato angir du når trekket skal gjelde fra og til.

Merk! Ved å slette en fagforening vil du også miste all eventuell historikk knyttet til denne. Vi anbefaler derfor at du angir en sluttdato i feltet Til dato dersom en bruker har meldt seg ut eller byttet fagforening. Dette vil sette fagforeningen inaktiv.

Se også:

Personalregister, fanekortet Lønn

Personalregisteret