A-meldingen

Under A-melding registrer du informasjon som bare er til bruk for a-meldingen som sendes til Altinn hver måned.

Arbeidsforhold ID blir automatisk generert av programmet.

Type arbeidsforhold: Her velger du hvilken type arbeidsforhold den ansatte har.

Ved maritimt arbeidsforhold må feltene Skipsregister, Skipstype og Fartsområde fylles ut. Dersom Maritimt arbeidsforhold ikke er valgt er disse feltene ikke tilgjengelige.

Avlønningstype: Her angir du hvilken type lønn den ansatte skal ha.

Yrke: I nedtrekkslisten velger du hvilken stilling den ansatte har.
Hvis en ny stilling må opprettes, klikk på ikonet . I vinduet Standardregister klikk på knappen Ny, og angi ny stillingen og legg til STYRK-koden.
Ved endring av en stilling, klikk på ikonet . I vinduet Standardregister, velger du under Beskrivelse, stillingen som skal endres på. Klikk på knappen Redigere og gjør dine endringer i vinduet Standardregister. Ved å klikke på ikonet i feltet STYRK, finner du koden som må sjekkes i vinduet STYRK-koder. Man kan enkelt søke enten etter selve koden for STYRK eller Beskrivelse, ved å markere en av de to kolonnene og så skrive inn i søkefeltet nederst i vinduet STYRK-koder.

Merk! Med a-meldingen er det obligatorisk å angi yrkeskode (STYRK-kode) på alle ansatte. Du må derfor sjekke at alle stillingene har korrekt STYRK-kode før levering av a-melding. En oversikt over STYRK-koder finnes på http://www.ssb.no/a/yrke/.  Mamut Business Software gir deg melding hvis STYRK-kode ikke er fyllt ut.

Arbeidstidsordning: Her kommer Ikke skift opp som standard. Hvis den ansatte jobber skift velger du i nedtrekkslisten hvilken type skiftordning den ansatte har.

Ansettelsesform: Obligatorisk for ordinære og maritime arbeidsforhold. Ansettelsesform kan være fast eller midlertidig og oppgis under innstillinger for a-melding i ansattkortet.

Lønnsansiennitet: Her hentes det som standard inn ansettelsesdatoen. Det vil si at da den ansatte ble registrert for første gang i Mamut Business Software, ble dagens dato automatisk generert . Hvis den ansatte har ansiennitet utover denne datoen må dette legges inn her.

Lønnstrinn: Standard er satt som (Ikke relevant). Legg inn korrekt lønnstrinn hvis dette er aktuelt for ditt firma.

Siste dato for stillingsprosentendring: Dersom den ansatte endrer stillingsprosenten må datoen for denne endringen oppgis her.

Ansettelsestid: Her legger du inn ansettelsesdato, eventuelt sluttdato, på den ansatte.

Sluttdato

Hvis en ansatt slutter er det viktig at man legger inn sluttdato, ellers fortsetter man å rapportere inn den ansatte til myndighetene selv om den ansatte ikke lengre jobber for firmaet.

Årsak til sluttet: Oppgi Årsak til sluttet når du setter en sluttdato på et arbeidsforhold. Under innstillinger for A-melding i ansattkortet finner du en liste med forhåndsdefinerte årsaker som du skal bruke. Sluttdato må være satt for at du skal kunne velge årsak.

Se også:

Personalregister, fanekortet Lønn

Personalregisteret