Bokføre toll/spedisjonsfaktura fra innkjøp

Når du kjøper inn varer kan det følge med faktura for frakt fra selskapet som har levert varene og fra Tollmyndighetene for innførsel av varer og eventuell mva. man må betale. For å bokføre dette benytter du deg av Toll/Spedisjonsfaktura i programmet.

Slik bokfører du toll/spedisjonsfaktura fra innkjøp

1. Fra innkjøpsmodulen, klikk Bokføre innkjøp.
  2. Velg Toll/Spedisjon faktura som Type faktura.
  3. Velg Leverandørnr.
    Klikk knappen ved siden av feltet for å se Leverandørlisten.
  4. Skriv inn Fakturanummer.
  5. Kontroller at Fakturadato og Forfallsdato stemmer med leverandørfakturaens dato.
  6. Skriv inn KID-nummer.
  7. Kontroller Remittering, Valuta mot innstillingene på leverandøren.
  8. Skriv inn leverandørfakturaens beløp for Frakt/Spedisjon, Ekspedisjon, Avgifter, Fortolling, Innførsel mva. og eventuelt Annet.
  9. Skriv inn eventuell Øreavrunding.
  10. Klikk Bokføre.
    Innkjøpsordren er registrert og den har fått et bilagsnummer, for eksempel IF1, og er overført til hovedboken. På innkjøpsordren oppdateres kolonnen Bokført med det bokførte antallet. Status på innkjøpsordren er Mottatt.

Klikk Ferdigbehandlet om du vil gjøre om status for innkjøpsordren. Den er likevel ikke låst, så du vil fremdeles kunne gjøre flere registreringer om nødvendig.

Se også:

Innkjøpsregisteret

Bokføre en innkjøpsordre/opprette leverandørfaktura

Bokføre kreditnota fra innkjøp