Bokføre en innkjøpsordre/opprette leverandørfaktura

Når du har bestilt varer og mottatt varene fra leverandøren, kan du bokføre innkjøpsordren(e). Du kan også registrere en eventuell tilhørende toll/spedisjonsfaktura ved hjelp av denne prosedyren.

Ønsker du å se tidligere bokførte produkter, kan du klikke i ruten Vis bokførte.

Merk! For å kunne bokføre en delleveranse må du velge Tillat å bokføre innkjøp som ikke er fullt ut mottatt i firmainnstillingene for innkjøp.

Slik oppretter du en leverandørfaktura fra innkjøp

1. Fra innkjøpsmodulen, klikk Bokføre innkjøp.
  2. Velg hvilken type faktura du skal bokføre. Eksemplet her behandler Leverandørfaktura.
    Se egne emner for øvrige fakturaer:
  3. Skriv inn Fakturanummer.
  4. Kontroller at Fakturadato og Forfallsdato stemmer med opplysningene på leverandørfakturaen.
  5. Skriv inn KID-nummer.
  6. Kontroller at Valuta er korrekt.
  7. Skriv inn beløp for Frakt og Ekspedisjon om dette er inkludert på samme faktura som varene.
  8. Kontroller Remittering, Momspliktig og Øreavrunding mot fakturaen.
  9. Kontroller Pris og antall varer i kolonnen Bokføres.
    Du kan bokføre flere eller færre varer enn det som er bestilt og mottatt. Ved avvik skriver du inn antall i kolonnen Bokføres. Er det færre vil restverdien vises i kolonnen Bokføres neste gang innkjøpsordren skal bokføres.
  10. Klikk Bokfør.
    Innkjøpsordren er registrert og den har fått et bilagsnummer, for eksempel IF1, og er overført til hovedboken. På innkjøpsordren oppdateres kolonnen Bokført med det bokførte antallet. Status på innkjøpsordren er Mottatt.

Klikk Ferdigbehandlet om du vil gjøre om status for innkjøpsordren. Den er likevel ikke låst, så du vil fremdeles kunne gjøre flere registreringer om nødvendig.

Se også:

Innkjøpsregisteret

Bokføre toll/spedisjonsfaktura fra innkjøp

Bokføre kreditnota fra innkjøp

Firmainnstillinger for Innkjøp