Opprette en strukturvare

Dersom bedriften tilbyr sammensatte produkter som består av flere komponenter, kan dette produktet defineres som en Strukturvare. Man kan f.eks. tenke seg et firma som tilbyr en kontorløsning som består av to bokhyller, en stol og et skrivebord. Da vil dette produktet samlet defineres som en strukturvare. Bokhyllen, stolen og skrivebordet defineres som komponenter.

Slik oppretter du en komponent

Før du kan opprette en strukturvare, må du opprette produktene som skal inngå som komponenter i strukturvaren.

1. Opprett et nytt produkt eller bla deg frem til produktet som skal inngå i strukturvaren.
  2. Velg fanekortet Strukturervarer.
  3. For å angi at produktet er en komponent i en strukturvare, merk av Komponent som inngår i strukturvare.
    Gjenta disse punktene for alle produkter som skal inngå som komponenter.

Slik oppretter du en strukturvare

1. Klikk Ny for å opprette selve strukturvaren.
  2. Velg fanekortet Strukturervarer.
  3. Merk av Strukturvare med komponenter.
  4. I listen over komponenter, velg en av komponentene fra listen.
  5. Klikk OK
  6. Skriv inn Antall enheter av denne komponenten som skal inngå i strukturvaren.

7. Klikk OK.
  8. Klikk Tilknytt i fanekortet for å knytte enda en komponent til strukturen.

For å sette innstillinger for Oppsett for rapporter, Prisregulering og Lageroppdatering, se Produktregister, fanekortet Strukturer.

Strukturvaren er opprettet.

Se også:

Produktregister, fanekortet Strukturer

Montere og demontere strukturvare