Montere og demontere strukturvare

En strukturvare er et produkt som består av flere andre produkter (komponenter). At en vare er strukturvare eller komponent markeres i fanekortet Strukturer i Produktregisteret. Les mer om hvordan du oppretter en strukturvare i Opprette en strukturvare.

Montering av en strukturvare plukker komponenter primært fra det lageret du har valgt i listen. Dersom det ikke er stor nok beholdning av komponentene på dette lageret, vil varene bli hentet fra standardlager for komponenten, og deretter fra et annet lager med beholdning.

Ved hver montering opprettes det en Lagerbevegelser og reservasjoner med kategorien "Montering" for hver komponent i strukturvaren.

Merk! Du kan kun montere og demontere strukturvarer der innstillingen Oppdatere strukturen er valgt for Lageroppdatering ved salg i fanekortet Strukturer på produktkortet.

Slik monterer du en strukturvare

1. Gå til Vis - Lager - Lager.
  2. Marker ønsket strukturvare.
  3. Klikk Monter.
  4. Skriv inn antallet strukturer som skal monteres.
    Maksimalt antall strukturer som kan monteres styres av disponible komponenter på lager ("Beholdning" minus "Til kunder").
  5. Klikk OK.

Ønsket antall av valgt strukturvare er nå montert, og lagerbeholdningen til komponentene tilsvarende redusert.

Slik demonterer du en strukturvare

1. Gå til Vis - Lager - Lager.
  2. Marker ønsket strukturvare.
  3. Klikk Demonter.
  4. Skriv inn antall strukturer som skal demonteres.
  5. Klikk OK.

De demonterte varene legges tilbake på samme lager som de ble montert fra (dvs. samme lager som du har markert på listen i forhold til strukturvaren), dersom komponenten fortsatt er tilknyttet dette lageret.

Tips! Du kan også montere og demontere strukturvarer via fanekortet Lager på produktkortet til strukturvaren.

Se også:

Om lagermodulen

Opprette en strukturvare

Produktregister, fanekortet Strukturer

Produktregister, fanekortet Lager