Kom i gang med Mamut Online

Mamut Online gir deg nettbasert tilgang til informasjon og funksjonalitet fra Mamut Business Software, samt tjenester inkludert i Mamut One. Med Mamut Online kan du lese, opprette og redigere informasjon fra hvilken som helst PC med Internett-forbindelse.

For å få tilgang til Mamut Online må du ha en gyldig Mamut One Serviceavtale.Hvilke tjenester i Mamut Online du har tilgang til, avhenger av hvilken Mamut One Serviceavtale du har.

Forutsetninger for å komme i gang

For at du skal kunne koble til Mamut Online må kriteriene nedenfor være oppfylt.

Veiviseren for tilkobling kontrollerer om alle forutsetningene er til stede for å kunne koble til, og vil liste opp punktene som eventuelt mangler.

Merk! Du kan ikke evaluere Mamut Online med eksempeldatabasen i Mamut Business Software. Mamut Online er ikke tilgjengelig som evalueringsversjon.

Synkronisering

Datasynkronisering første gang kan ta lang tid. Du kan ikke bruke programmet mens den pågår. Derfor bør du ta stilling til om du vil synkronisere nå eller senere. I tilkoblingsveiviseren for Mamut Online (se nedenfor) blir du spurt om dette.

Merk! API-brukere og eventuelle Mamut Business Software-integrasjoner med annen programvare må være logget av og avsluttet ved førstegangs tilkobling til Mamut Online.

Synkroniseringen kjøres fra en av maskinene i ditt nettverk. Som standard vil den starte fra den maskinen du kobler til med. Dette kan senere endres i firmainnstillinger for Mamut Online. I en flerbrukerdatabase anbefaler vi at du benytter den maskinen systemdatabasen ligger på til synkronisering.

Tilkoblingen gjør du i programmet Mamut Business Software.

Slik kobler du til Mamut Online

1. Klikk knappen Koble til Mamut Online på verktøylinjen på skrivebordet eller på verktøylinjen innenfor et relatert modulvindu, og deretter Koble til.

eller

Velg Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul -Mamut Online i Mamut Business Software og klikk Koble til.
  2. Klikk Neste.
  3. Systemet kontrollerer om du kan koble til. Er ett eller flere kriterier ikke oppfylt åpnes det et vindu der du kan legge til manglende informasjon. Klikk OK.
    Du kan lese mer i Mamut Online Firmainnstillinger for Mamut Online.

4. Systemet kontrollerer nå systemforutsetningene. Er ett eller flere kriterier ikke oppfylt vil du få opp et vindu. Klikk Neste for å gå videre eller Avbryt hvis feil må rettes (markert i rødt).
  5. Opprett en ny Mamut ID, eller skriv inn ditt Brukernavn og Passord for Mamut ID dersom du allerede har dette.

Merk! Brukernavn og passord til Mamut ID er ikke det samme som de du benytter ved pålogging til Mamut Business Software.

Når du oppretter en ny Mamut ID, er det viktig at du registrerer en gyldig e-postadresse som din Mamut ID, da du vil motta en e-post med en link som du må klikke på for å fortsette. Når du er ferdig med registreringsprosessen for Mamut ID, kan du returnere til veiviseren og logge deg på med ditt Mamut ID, Brukernavn og Passord.
  6. Se mer i Mamut ID.

Tips! Dersom du ikke mottar e-postmeldingen, kan det hende den har blitt fanget opp av filteret ditt for useriøs e-post. Sjekk derfor også innboksen din for useriøs e-post/"spam".

7. Kontroller firmainformasjonen, og klikk Neste.
    Registreringsinformasjonen hentes fra firmainnstillingene i Mamut Business Software.

8. Velg fra hvilken PC du ønsker å starte synkroniseringen. Husk at PCen må være slått på slik at synkroniseringen kan utføres. Velg når du ønsker å starte synkroniseringen, og klikk Neste.

Starter du nå, venter du til synkroniseringen er utført.

Ønsker du å starte senere, legger du inn dato og klokkeslett for dette. Programmet kan avsluttes på maskinen som skal synkronisere, men maskinen må ikke slås av. Slår du av maskinen, må du koble til på nytt senere.
  9. Klikk Fullfør.

Etter tilkoblingen vises et statusvindu som bekrefter at du er tilkoblet Mamut Online. Synkroniseringen vil foregå kontinuerlig.

Dersom det er over en time siden sist synkronisering mellom Mamut Business Software og Mamut Online, vil tiden siden sist synkronisering vises øverst til høyre i Mamut Online, under innloggingsnavnet ditt.

Logg inn og invitere brukere

Du kan nå logge deg inn på Mamut Online for å sende invitasjoner til brukere som skal ha tilgang. Du kan logge inn via en nettleser på adressen www.mamutonline.com(ekstern lenke), eller direkte fra fokusområdet på skrivebordet i Mamut Business Software.

Du kan lese mer i Invitere brukere til Mamut Online.

Tips! Informasjonsruten Synkroniseringshistorikk kan velges til skrivebordet under brukerinnstillingene for skrivebordet i Mamut Business Software.

Se også:

Velkommen til Mamut Online

Firmainnstillinger for Mamut Online

Version 11.1. Dokumentasjonen kan omtale tjenester og/eller funksjoner som ikke er inkludert i din løsning. Ønsker du å bestille eller få mer informasjon om dette, vennligst ta kontakt.

© 2018 Visma Mamut AS. Alle rettigheter. Med forbehold om endringer/feil. Mamut og Mamut-logoen er registrerte varemerker av Visma AS eller datterselskaper av Visma AS. Alle andre varemerker er registrerte varemerker av respektive firmaer.