Invitere brukere til Mamut Online

Superbrukeren kan invitere brukere til Mamut Online. Invitasjonsprosessen lar deg angi brukerens tilgangsrettigheter før du sender ut e-postinvitasjonen med en personlig melding.

For å gi dine kolleger tilgang til Mamut Online må du sende dem en invitasjon som de må godta før de kan begynne. Før du sender ut invitasjonen, må personen du inviterer være registrert som både bruker og ansatt i din lokale versjon av Mamut Business Software.

Merk! Kun brukere med tilgangsprofil som Superbruker i Mamut Online kan invitere andre brukere og tildele roller.

Slik inviterer du nye brukere

1. Logg inn på Mamut Online med din Mamut ID.
    Du kan logge inn via en nettleser på adressen www.mamutonline.com (ekstern lenke), eller direkte fra fokusområdet på skrivebordet i Mamut Business Software.
  2. I verktøylinjen på skrivebordet, velg Brukeradministrasjon - Brukeradministrasjon.

Her finner du en liste over alle brukere som oppfyller kriteriene for å kunne inviteres til Mamut Online (registrerte som brukere og ansatte i Mamut Business Software). Vinduet inkluderer informasjon om hvor mange brukere som kan inviteres.

3. Velg en rolle til brukeren du ønsker å invitere til Mamut Online. Du kan velge mellom forhåndsdefinerte roller, samt opprette egendefinerte roller.
    1. Forhåndsdefinerte roller: Du kan velge mellom åtte forhåndsdefinerte roller. Merk at det må finnes minst en Superbruker i systemet til enhver tid.
    2. Egendefinerte roller: Dette alternativet lar deg angi en egendefinert rolle for brukeren. For hvert arbeidsområde innen Mamut Online kan du tildele Ingen tilgang, Lesetilgang, Full tilgang eller Tilpasset tilgang.
    3. Du kan også opprette nye roller som skal vises i kolonnen Rolle. Ler mer om dette her.
  4. Når du har valgt ønsket rolle, klikker du Send invitasjon i kolonnen Tiltak.
  5. Skriv inn en personlig melding og klikk Send.

Invitasjonen har nå blitt sendt, og mottakeren vil motta en e-post med informasjon for Mamut Online. Invitasjonen vil være gyldig i et begrenset antall dager. Dersom brukeren forsøker å registrere seg etter at tidsfristen har gått ut, vil vedkommende få beskjed om dette. Du kan sende invitasjonen på nytt og/eller trekke tilbake en invitasjon fra Brukeradministrasjon - Administrere brukere.

Merk! Antall Mamut Online-brukere er begrenset av din lisens.

Hvilke brukere kan inviteres til Mamut Online?

Du kan kun invitere brukere som er registrert som brukere og er tilknyttet ansatte i Mamut Business Software. Dersom du ikke finner en bruker i vinduet Brukeradministrasjon - Administrere brukere, kan du undersøke følgende:

Er brukeren registrert som bruker i Mamut Business Software? Gå til Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon for å kontrollere dette. Finnes ikke brukeren, kan du opprette vedkommende som bruker her.

Er brukeren tilknyttet en ansatt i Personalregisteret? I samme vindu kan du kontrollere feltet Knytt mot ansatt. Er brukeren ikke tilknyttet en ansatt, kan du velge Opprette ansatt fra nedtrekkslisten.

Hvilke tjenester i Mamut Online du har tilgang til, avhenger av hvilken Mamut One Serviceavtale du har. Antall brukere som kan inviteres er begrenset av din lisens og din Mamut One Serviceavtale. Ta kontakt med våre dyktige kundekonsulenter for uforpliktende produktinformasjon på gratis telefon 800 82 315 eller e-post sales@mamut.no.

Se også:

Velkommen til Mamut Online

Kom i gang med Mamut Online

Kontoadministrasjon

Version 11.1. Dokumentasjonen kan omtale tjenester og/eller funksjoner som ikke er inkludert i din løsning. Ønsker du å bestille eller få mer informasjon om dette, vennligst ta kontakt.

© 2018 Visma Mamut AS. Alle rettigheter. Med forbehold om endringer/feil. Mamut og Mamut-logoen er registrerte varemerker av Visma AS eller datterselskaper av Visma AS. Alle andre varemerker er registrerte varemerker av respektive firmaer.