Lagerbevegelser og reservasjoner

Under lagerbevegelser og reservasjoner får du komplett oversikt over årsak til alle endringer i lagerbeholdninger. Du kan spore alle bevegelser til en spesifikk vare, f.eks. basert på serienummer, helt fra den kom inn i bedriften og til den ble sendt til kunde. Du ser også hvilke lagervarer som eventuelt er reservert for kunder.

Bevegelsene kategoriseres automatisk ut ifra hvilken prosess som førte til lagerbevegelsen. Det vil si om lagerbevegelsen var en konsekvens av en faktura, kreditnota, bestilling, varetelling, montering/demontering av strukturvare, overføring mellom lagre eller annet.

Lagerbevegelse kan også opprettes manuelt dersom det er ønskelig å justere en beholdning utenom prosedyrene i de andre modulene. Bare manuelt opprettede lagerbevegelser kan slettes.

Se mer om Vanlige verktøy i skjermbildene.

.Vinduet for vareflyt gir deg full sporbarhet for alle lagerbevegelser. Fra vinduet kan du spore hvilke poster som lå til grunn for bevegelsen, og finne frem til bilaget i hovedboken, dersom dette er opprettet.

.Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i ved hjelp av aktivitetsmaler.

Øverst i vinduet finner du flere nedtrekkslister for utvalg som begrenser hvilke lagerbevegelser og/eller lagerreservasjoner som vises. Endringer i filtrene vises ikke før du klikker Oppdater, eller bruker funksjonstasten [F5].

De tilgjengelige filtrene er:

Type: Her velger du om både lagerbevegelser og reservasjoner skal vises, eller bare reservasjoner eller bevegelse inn/ut.

Kategori: Her bestemmer du hvilken kategori av lagerbevegelser som skal vises. Kategorien forteller om hvilken prosess i bedriften (og i Mamut) som resulterte i bevegelsen. Velg eventuelt (Ingen) for å vise bevegelser innen alle kategorier.

Produktnr.: Her kan du skrive inn et produktnummer eller bla deg frem til et produkt for å vise bare lagerbevegelser og/eller reservasjoner tilknyttet dette produktet.

Kontaktnr.: Her kan du skrive inn kontaktnummer eller bla deg frem til en kontakt (kunde) for å vise bare lagerbevegelser og/eller reservasjoner tilknyttet dette produktet.

Lager: Her kan du bestemme hvilket lager du vil se lagerbevegelsene og/eller reservasjonene for.

Serienummer: Her kan du skrive fra og til serienummer for å vise bare lagerbevegelser og/eller reservasjoner for serienumre innen dette intervallet.

Dato: Her kan du skrive inn dato, eller klikke på knappen for å sette et tidsintervall for hvilke lagerbevegelser og/eller reservasjoner som skal vises.

Ordrenr.: Her kan du skrive inn salgsordrenummer for å vise bare lagerbevegelser og/eller reservasjoner tilknyttet denne salgsordren.

Innkjøpsnr.: Her kan du skrive inn innkjøpsnummer for å vise bare lagerbevegelser og/eller reservasjoner tilknyttet dette innkjøpet.

Se også:

Om lagermodulen

Vareflyt-vinduet

Opprette en manuell lagerbevegelse

Tilleggsprodukter