Valuta

I valutaregistret finns de vanligast förekommande valutaenheter som standard. Du kan skapa fler valutaenheter vid behov. Valutaregistret kan, förutom genom menyn Visa, öppnas antingen genom att klicka på knappen Valutaregister i modulen Verifikatsregistrering, eller via Grundinställningar.

I fönstret finns en lista över de valutor som finns registrerade i programmet. SEK (basvalutan) och Euro (EUR) är markerade med bakgrundsfärg så att du enklare kan hitta dem. Dessa två valutor kan inte raderas.

Om du har ändrat valutakurser i valutaregistret kan du uppdatera kurserna i produktregistret genom att klicka Uppdatera produktregistret.

Valutakurs

Du byter kursen genom att skriva in den nya kursen i Kurs.

Systemet ändrar automatiskt datumet för den nya kursen enligt Systemdatum. Systemet använder sedan den nya kursen från det här datumet.

Ange påminnelse för uppdatering av valutakurser

Du kan ställa in Mamut Business Software för att få en påminnelse för att uppdatera valutakurserna

För att aktivera tjänsten, gå till Visa - Inställningar - Redovisning - Modulinställningar - Valuta och ange antalet dagar efter den senaste valutauppdateringen du vill ha en påminnelse om att uppdatera valuta igen.

Du måste också aktivera tjänsten per användare. Gå till Visa - Inställningar - Användare - Inställningar per modul - Verifikatsregistrering - Funktion. I sektionen Automatisk, markera Valuta/datumkontroll.

Se även:

Verifikatsregistreringsfönstret