Åldersfördelning

Åldersfördelning ger dig en god översikt över vilka kunder du har innestående fordringar på och om de posterna har förfallit till betalning eller inte. Listan visar en rad per kund, posterna är indelade i olika grupper efter hur många dagar som har gått sedan förfallodatum.

Standardindelningen är: Ej förfallna, 30 dagar, 60 dagar, 90 dagar och Över 90 dagar.

Du kan själv definiera indelningen på de tre fälten i mitten genom att anpassa Användarinställningar.

Så här hittar du åldersfördelningen för en kund:

1. Klicka på Urvalsinställningar.

2. Välj fliken Kontakt och skriv in namnet på kunden i fältet Kontaktnamn.

3. Klicka på OK.

4. Välj Visa detaljer på verktygsfältet i det övre fönstret för att aktivera detaljlistan. Detaljlistan visar om det finns andra poster som har knutits till fakturan du har markerat i det övre fönstret. Alla de här posterna kan vidarebehandlas.

5. Välj den post som du vill behandla i detaljlistan.

6. Välj om du vill:

7. Registrera en In-/utbetalning

8. Redigera posten

9. Gå till faktura

10. Gå till verifikat

11. Knyta samman/öppna poster (Matcha/koppla poster).

Om du vill gå tillbaka till att visa alla dina kunder klickar du på Urval av/på.

Tips! Längst ner i fönstret summeras Totalsumma, Ej förfallit och Förfallit för den markerade kunden.

Användarinställningar

In/utbetalning

Matcha/koppla poster

Redigera reskontraposter