Reskontralista

Reskontralista är en bokföringslista som ger en översikt över alla bokföringar som har gjorts för dina kunder. I reskontralistan kan du också ta reda på vilken status de olika bokföringarna har i din bokföring. Vilka kolumner som ska visas, samt antalet urvalskriterier och status som ska vara tillgängliga i reskontralistan definierar du i Användarinställningar.

Så hittar du utgående fakturor som inte är betalda och som har förfallit till betalning:

1. Välj Öppna i den första rullgardinsmenyn.

2. Välj Fakturor - Förfallna i den andra rullgardinsmenyn.

3. Skriv 0 i fältet Kund och klicka på Uppdatera om du vill öppna alla kunder. Om du bara vill öppna en kund öppnar du kundlistan, väljer önskad kund och klicka på OK.

1. Välj en faktura du vill titta närmare på. Välj Visa detaljer på verktygsfältet i det övre fönstret för att aktivera detaljlistan. Detaljlistan visar om det finns andra poster som har knutits till fakturan du har markerat i det övre fönstret. Alla de här posterna kan vidarebehandlas.

2. Välj posten du vill behandla i Detaljlistan.

3. Välj om du vill: registrera en In-/utbetalning, Redigera posten, Gå till faktura, Gå till verifikation eller Knyta samman/öppna poster (Matcha/koppla poster).

Längst ner i fönstret summeras Totalsumma, Ej förfallit och Förfallit för den markerade kunden.

Se även:

In/utbetalning

Matcha/koppla poster

Redigera reskontraposter