Saldolista

Saldolista ger en översikt över ingående saldo, förändring och utgående saldo för alla perioderna i redovisningen för ett givet räkenskapsår. Du kan välja om du vill att listan ska visa saldon för alla dina leverantörer eller om du vill se listan för en viss leverantör.

Med utgångspunkt i total saldo för varje leverantör kan du gå vidare bakåt och titta på bokföringsraderna som ligger bakom saldot.

Behandling av poster i saldolistan:

1. Välj önskat Räkenskapsår i rullgardinsmenyn på verktygsfältet.
  2. Välj Alla leverantörer och klicka på Uppdatera för att visa alla leverantörer. Om du bara vill visa en leverantör väljer du En leverantör i rullgardinsmenyn för urval och öppnar leverantörslistan. Välj önskad leverantör och klicka på OK när listan är färdigbehandlad.
  3. Dubbelklicka på den period som innehåller saldon du vill titta närmare på.
  4. Du kan nu se alla bokföringsraderna som utgör underlag för den valda periodens saldo. Här har du också möjlighet att utvidga ditt urval till att gälla flera perioder i rullgardinsmenyn för Period.

Du har nu full översikt över saldolistan. Skriv ut saldolistan genom att klicka Skriv ut.

Se även:

Matcha/koppla poster

Redigera reskontraposter

Användarinställningar

Användarinställningar för leverantörsreskontra