Om företagsdatabaser

I programmet representerar en företagsdatabas ett räkenskap/en enhet. I redovisningsbyråer kallas det ofta för "klienter", och för andra som hanterar flera företag kan en företagsdatabas bestå av flera företag. Man kan ha flera företagsdatabaser i en installation av programmet, maxantalet begränsas av din licens.

Första gången du startar programmet kommer en guide att visa dig vilka inställningar du behöver göra för att snabbt komma igång. Ett flertal inställningar är redan förvalda. Mycket grunddata finns redan inlagd och några av dem kan du använda. Du kan till exempel välja att använda programmets kontoplan.

Du kan när du vill skapa fler företagsdatabaser. När du skapar en ny företagsdatabas kan du välja att kopiera information från en företagsdatabas till en annan, så att du slipper göra om samma inställningar. Du kan även kopiera kontakter och annan information.

I en fleranvändarmiljö är det möjligt att skapa en ny företagsdatabas på en arbetsstation, men du kan komma att uppleva att det tar lång tid. Om du har Windows XP med Servicepack 2 (SP2) rekommenderar vi dig att skapa nya företagsdatabaser på servern.

Du kan även välja att använda guiden när du vill skapa en ny företagsdatabas.

Se även:

Ny företagsdatabas

Exempeldatabas

Om databasverktyg