Företagshantering

Med hjälp av Företagshantering kan du skapa konton till kontoplanen i många företagsdatabaser/klienter på en gång. Detta kan vara särskilt användbart om du har många företagsdatabaser som har lika eller liknande kontoplaner.

Om du har skapat ett nytt konto kan du specificera vilka företagsdatabaser/klienter som ska ha det nya kontot.

Förutom att skapa nya konton kan du också ändra redan befintliga konton.

Du kan ändra fälten:

Du kan endast ändra ett konto i taget. Ett konto kan dock ändras i många företagsdatabaser på samma gång. Om ett konto finns i en företagsdatabas och inte i en annan, kommer det att skapas i den andra - om den företagsdatabasen är inkluderad i urvalet.

Obs! Det är viktigt att du tar ställning till alla de aktuella egenskaperna för kontot för att det ska kunna fungera korrekt. Detta gäller även när du ska ändra konton, eftersom inställningarna för konton blir överskrivet om de redan finns sedan tidigare.

Så skapar eller ändrar du ett konto i flera företagsdatabaser på en gång:

1. Välj Arkiv - Databasverktyg - Företagshantering.
  2. Välj Land från rullgardinsmenyn. Listan visar endast land för företagsdatabaser som är installerade.
  3. Välj Skapa eller göra ändringar på konton för ett urval företagsdatabaser och klicka Nästa.
  4. Välj Kontonummer för konton som du ska skapa eller ändra.

Obs!
    Om du väljer ett konto som redan existerar i en eller flera företagsdatabaser kommer denna att bli överskriven/ändrad.
  5. Välj vilka ändringar som du ska göra på kontot eller vilka egenskaper kontot ska ha och klicka Nästa.
  6. Markera vilka företagsdatabaser ändringarna ska gälla för och klicka Nästa.
  7. Klicka Slutför.

Kontot blir skapat/ändrat för företagsdatabasen som du har valt i listan.

Du kan skapa eller ändra SRU-koder. Antingen ändrar du själva SRU-koden för en utvald företagsdatabas eller så kan du ändra SRU-koderna för ett urval av konton (konto från - till). Också detta val kan göras i ett urval av företagsdatabaser samtidigt.

Se även:

Kontoplan