Hur delas dokumentområdet?

Dokumentområdet används av systemet som lagringsplats för dokumentfiler, bildfiler, rapportfiler och annat som inte är en del av själva databasen.

Vid fleranvändarinstallation av Mamut Business Software måste du först installera programmet på en dator och därefter välja på vilken dator/server som databasen ska placeras. Därefter delar du ut dokumentområdet och ger de andra datorerna full tillgång till databasen så att andra användare kan koppla sig upp och hämta information därifrån.

I de flesta fallen, måste mappen delas med användarkontot Alla . Det är emellertid också möjligt att bevilja läs/skrivåtkomst till separata användarkonton .

Så här delar du ut dokumentområdet på en server med Windows 7 och nyare eller Windows Server 2008 och nyare:

1. Öppna Windows Utforskaren och bläddra fram till dokumentområdet.
    Standardsökväg är C:\users\public\ publicMamut\Mamut
  2. Högerklicka mappen <Mamut> och välj Egenskaper (Properties).
  3. I fliken Delning (Sharing), klicka på knappen Avancerad delning (Advanced Sharing) och välj Dela ut den här mappen (Share this folder).

4. Klicka på knappen Behörigheter (Permissions) och ge gruppen eller användare fullständig behörighet.

5. Klicka OK i båda fönstren.
  6. I fliken Säkerhet (Security), klicka Redigera. Markera gruppen och/eller användaren som ska få tillgång. Gruppen kan till exempel heta Användare (Users) eller Alla (All) och välj Fullständig behörighet (Full Control).

7. Klicka Verkställ (Apply) och OK.
    Om du får meddelanden om Åtkomst nekad (Access denied), klicka Fortsätt (Continue).
  8. Klicka OK.

Databasen på servern har nu delats ut så att övriga användare kan logga in. Läs mer i Om användarinställningar.

Se även:

Hur raderas alla data i en systemdatabas?

Om installation av programmet

Om fleranvändarinstallation