Menyraden i Outlook

Du får en egen menyrad i Outlook för att därifrån kontrollera integrationen i det dagliga arbetet. Menyraden är synlig i översiktsfönstret, men inte i detaljfönstret, till exempel för ett e-postmeddelande.

Programikonen öppnar Mamut.

Ny e-post: Här kan du leta fram kontakter från kontaktregistret i programmet innan ett e-postmeddelande skapas till denna eller dessa.

Överföring: När du markerar ett eller flera element i Outlook och sedan klickar på denna knappen, får du fram ett fönster i vilket du ser om dessa kan synkroniseras eller inte. Finns inte kontakten kan du på ett enkelt sätt skapa kontakten härifrån så att elementet kan överföras. Du kan också öppna elementet och eventuella bilagor innan du tar ställning till om de ska överföras eller inte.

Överför alla: Verkställer överföring av alla element som överensstämmer med kriterierna du har valt i användarinställningarna för Outlook. Du får därefter upp ett fönster i vilket du kan välja element för överföring och eventuellt ta bort/granska bilagor, innan du accepterar överföringen.

Öppna kontaktkortet: Markera ett e-postmeddelande och klicka på knappen för att öppna kontaktkortet. Denna är bara aktiv om e-postmeddelandet är synkroniserat med programmet.

Öppna aktivitet: Öppnar aktiviteten som är upprättad i förbindelse med det synkroniserade elementet.

Synkroniseringsstatus: Här kan du se synkroniseringsinformation om elementet som är markerat i Outlook. Om du till exempel har markerat ett e-postmeddelande och klickar på denna knappen kan du se om elementet är synkroniserat eller inte, vilken kontakt som elementet är kopplat till samt vilken aktivitet som är upprättad.

Inställningar: Öppnar användarinställningar för Outlook-integrationen. Detta är samma fönster som öppnas via programmet.

Viktigt att veta

Systemadministratör: E-postinställningarna görs av varje enskild användare.

Återkommande avtalad tid: I Outlook kan en avtalad tid i kalendern vara Återkommande så att den avtalade tiden upprepas i kalendern. Ett sådant möte kan bara synkroniseras som ett element till programmet. Detta innebär att bara den första avtalade tiden synkroniseras.

Flera användare: Funktionen stöder bara integration med din egen Outlook. Det går inte att skapa aktiviteter i programmet som kan överföras till andra Outlook-användare.

Flera kontakter: E-post som skickats via Outlook till flera kontakter/kontaktpersoner, som alla är registrerade i programmet, synkroniseras bara med den första av dessa kontakter.

Flera företagsdatabaser: Integrationen med Outlook kan bara användas mot en databas. Har du flera företagsdatabaser måste du välja vilken som ska använda integrationen. Du kan emellertid byta genom att stänga av integrationen där den är aktiv och därefter aktivera den i en annan företagsdatabas.

Radera element i Outlook: När du raderar ett element i Outlook får du upp ett fönster där du ska ta ställning till om den tillhörande aktiviteten i programmet också ska raderas. För att få upp detta fönster krävs att elementet går genom Raderade element. Du bör därför inte radera "direkt" (Shift + Enter), eftersom detta kommando tar bort elementet permanent, utan en möjlighet att radera elementet i programmet.

Se även:

Om integration med Outlook

Om e-post i programmet

Användarinställningar för Outlook