Skicka ett dokument via e-post

Dokument som är kopplade till en eller flera kontakter kan skickas till kontakten(-erna) via e-post. För att kunna skicka ett dokument via e-post måste kontakten vara registrerad med en e-postadress samtidigt som dokumentet måste finnas i systemet (skapa ett nytt dokument eller importera ett befintligt).

Du kan skicka dokument via e-post från dokumentlistan samt via fliken Dokument i alla moduler där denna är tillgänglig.

Obs! Det går inte att skicka dokument till anställda via e-post. Du måste ha installerat Microsoft Office 2000 eller senare version för att kunna skicka dokument via e-post.

Så skickar du ett dokument via e-post:

1. Markera dokumentet som du vill skicka via e-post.
  2. Klicka Skicka e-post (eller högerklicka på dokumentet och välj Skicka e-post).>
  3. Ett e-postmeddelande genereras och öppnas i e-postklienten som du har valt i användarinställningarna. Mottagaren fylls i automatisk och dokumentet bifogas som en fil.
  4. Fyll eventuellt i ytterligare upplysningar.
  5. Klicka på Skicka.

Dokumentet har nu skickats.

Så skickar du ett kopplingsdokument via e-post:

1. Markera dokumentet som du vill skicka via e-post.
  2. Klicka på Skicka E-post (eller högerklicka på dokumentet och välj Skicka e-post).
  3. Microsoft Word öppnas och funktionen Mail Merge visas som tillgänglig.

4. Klicka på länken Electronic Mail.
  5. Välj e-post i rullgardinsmenyn To.
  6. Skriv eventuellt in ämne i Subject.
  7. Välj önskat format i rullgardinsmenyn Mail Format.
  8. Fyll i resterande fält efter behov.
  9. Klicka OK.
  10. Du får besked om att ett program försöker att få tillgång till dina e-postadresser i Outlook. Bevilja tillgång i valfritt antal minuter och klicka Yes

11. Klicka Yes igen för att bekräfta utskicket.

Dokumentet har nu skickats.

Användarinställningar

Om e-post i programmet