Hur ringer du med Skype?

Med Skype kan du ringa till kontakter från kontakt- eller kontaktpersonkortet.

Se i Om integration med Skype för mer information om integrationen med Skype.

Se i Kom i gång med Skype för mer information om hur du kommer i gång med Skype.

Så ringer du från Kontakt/Kontaktperson till en annan Skype-användare

1. Leta reda på kontakten/kontaktpersonen som du ska ringa till.
  2. Välj telefonnummer, till exempel Skype-nummer i Telefon-fältet.
  3. Klicka på telefon-ikonen.
  4. Om du blir tillfrågad ska du tillåta programmet att ringa.

Ett utgående samtal sätts upp. Samtalsstatus visas i fönstret Skype samtal.

Obs! För att kunna ringa med Skype till fasttelefon måste telefonnumret vara registrerat med +46 eller 0046 framför själva telefonnumret. (Utländska nummer har respektive lands landskod).

Du måste dessutom köpa Skype-kredit/SkypeOut för att kunna ringa till inhemska och utländska fasttelefoner och mobiltelefoner med Skype. Du kan läsa mer om Skype på www.skype.com (extern länk).

Så tar du emot ett telefonsamtal i Skype

När någon ringer till dig öppnas fönstret Skype samtal tillsammans med ett eget Skype-fönster.

Svara/Öppna: Du svarar telefonen. Om telefonnumret för det inkommande samtalet är registrerat på en kontakt, öppnas kontaktkortet.

Öppna: Öppnar den aktuella kontaktens kontaktkort, men besvarar inte uppringningen.

Avbryt: Lägger på.

Programmet letar upp den aktuella kontakten via Skype-nummer/Skype-namn.

Tips! Autostart: Skype lägger sig som standard vid start av Windows. Skype startas även när programmet startar. Om du har stängt Skype kan inga uppringningar göras från programmet. Du måste då starta Skype först.

Se även:

Om integration med Skype

Kom i gång med Skype

Aktiviteter från Skype