Om integration med Skype

Med Skype kan du ringa till kontakter från kontakt- eller kontaktpersonkortet. Du kan också ta emot samtal. Om kontakten är registrerad med Skype-namn eller Skype-nummer i ditt kontakt- eller kontaktpersonregister, visas detta på kontakten. Samtal med existerande kontakter loggas som aktiviteter så att du enkelt kan få tillgång till kontaktens historik vid ett senare tillfälle.

Vad är Skype?

Skype är en gratis programvara som kan laddas ned från www.skype.com. Med Skype kan du ringa gratis till andra Skype-användare och skicka direktmeddelanden till andra användare. Mot en avgift kan du också ringa till vanliga telefonnummer. Du installerar programmet på din dator. Datorn måste ha ljudutrustning for att kunna ringa. Det finns även särskilda telefoner med Skype-programvaran installerad.

Skype-namn

Skype-namnet är ett namn som alla användare får när de registrerar sig. Namnet används som ID när en kontakt skapas mellan två skype-användare. Du registrerar dina kontakters Skype-namn i kontakt- och kontaktpersonregistret.

Skype-nummer/SkypeIn

Du kan beställa tjänsten SkypeIn hos Skype. Med SkypeIn kan du få ditt vanliga telefonnummer. Det betyder att andra kan ringa till dig på ett "vanligt" telefonnummer från alla sorters telefoner. Du mottar samtalet i Skype, oavsett var du befinner dig i världen.

SkypeOut

Om du köper SkypeOut kan du även, med hjälp av Skype, ringa till vanliga fasta telefoner och mobiltelefoner, vart du än befinner dig i världen.

Övriga tjänster

Du kan beställa tjänster som gör det möjligt att ringa till vanliga telefoner och mobiltelefoner i och utanför landet. Du kan också beställa ett telefonnummer - ett Skype-nummer - som gör det möjligt för andra att ringa till dig från telefoner av samma sort. Mer information om Skype hittar du på deras hemsidor: www.skype.com.

Se även:

Kom i gång med Skype

Hur ringer du med Skype?

Aktiviteter från Skype