Användarinställningar för skrivbordet

Skrivbordet kan anpassas så att du för varje fokusområde hittar den information och de genvägar som passar dina behov.

Du kan även komma till inställningarna genom att klicka på knappen Inställningar i verktygsfältet på skrivbordet. I informationsfönster och knappar kan du dessutom högerklicka för att anpassa den enskilda knappen, eller ändra användarinställningarna för det aktuella fokusområdet.

Välj vilka fokusområden som ska visas

Här markerar du de fokusområden som ska visas. Du kan bara välja fokusområden som din licens ger dig tillgång till.

Extra information på skrivbordet vid hög skärmupplösning: Skrivbordet ger i användarinställningarna också möjlighet till ytterligare information om du använder hög skärmupplösning (högre än 1024x768). Skärmupplösningen ställer du in i Windows kontrollpanel. Valen visas till höger på skrivbordet i alla fokusområden. Information från systemleverantör inkluderar också möjligheten att söka i artikeldatabasen på våra hemsidor.

Välj genvägar som ska visas på knappen Mina funktioner

Innehållet på skrivbordet anpassas efter licensen, samt dina behörigheter och eventuella användarinställningar i vilka det kan vara valt att vissa funktioner inte ska visas.

Välj hur informationsfönstren på skrivbordet ska uppdateras

Informationsfönstren innehåller information som hämtas i företagsdatabasen. Detta kan jämföras med att köra en rapport. För att detta, speciellt i fleranvändarmiljöer, inte ska uppta för stor kapacitet, kan du välja hur informationsfönstren ska uppdateras. Som standard uppdateras fönstren när programmet startar. Många kanske önskar att styra detta själv, och du kan därför välja att fönstren enbart ska uppdateras när du klickar på Uppdatera i verktygsfältet på skrivbordet. Kom då ihåg att fönstren inte uppdateras om du inte klickar på Uppdatera. Detta gäller även när du startar programmet.

Informationsrutorna är begränsade till 200 poster.

Anpassa fokusområdet enligt dina behov - informationsfönster och knappar

För varje fokusområde kan du välja vilka informationsfönster som ska visas och vilka knappar/genvägar som ska visas nederst. Fokusområdena har plats för olika antal informationsfönster och knappar. Det maximala antalet ser du i fönstret.

Läs mer om hur du anpassar fokusområden Anpassa innehållet i ett fokusområde på skrivbordet.

Vill du hellre ha genvägarna direkt i vänstermenyn?

Visa knappar för moduler istället för fokusområden i vänstermenyn. Om du markerar denna ruta kommer skrivbordet att visa knappar för moduler istället för fokusområden, vilka ger dig en genväg till en samling av funktioner. Vänstermenyn fungerar då som en genväg till den enskilda modulen. Du kan likafullt välja vilka knappar som ska visas i vänstermenyn. Knapparna som visas där är de du valt under Mina funktioner (se ovan).

Se även:

Om skrivbordet

Anpassa innehållet i ett fokusområde på skrivbordet

Om fokusområdena på skrivbordet

Om informationsfönstren på skrivbordet

Ange länkar som ska vises på Mitt skrivbord