Viktiga verktyg i programmet

Du hittar samma verktyg i det översta verktygsfältet i de flesta moduler i Mamut Business Software. Här följer en översikt över de viktigaste verktygen.

Ikon Funktion Förklaring

Ny

Skapar ett tomt registreringskort för registrering av ny enhet i registret.

Lista

Visar en sorterbar/sökbar lista över alla enheter i registret. Pilen till vänster visar de tio senaste redigerade enheterna.

Spara

Sparar ändringar i registret. Jobbar du med flera fönster samtidigt är det viktigt att spara innan du byter fönster.

Ångra

Tar bort alla ändringar du har gjort på kortet sedan du sparade senast.

Ta bort

Tar bort den enhet du har valt i registret. Observera att du inte kan ta bort enheter som har en referens till andra moduler.

Sök

Låter dig söka efter enheter i registret med ett urval sökkriterier.

Urval av/på

Aktiverar/inaktiverar det urval som har definierats i Urvalsinställningar.

Urvalsinställningar

Bestäm ett urval utifrån egenskaper i enheterna. När urvalet aktiveras kommer enbart de enheter med dessa egenskaper att vara tillgängliga i registret.

Första

Flyttar till första enhet i registret.

Förra

Flyttar till föregående enhet i registret.

Nästa

Flyttar till nästa enhet i registret.

Sista

Flyttar till sista enhet i registret.

Skriv ut

Utskrift av ett flertal enklare rapporter i registret.

Inställningar

I de flesta moduler kan du anpassa utseende och funktionalitet efter eget tycke och smak.

Sortering

Sortera registret utifrån nummer eller namn, vilket du väljer med pilen till höger.

Hjälp

Öppnar hjälpfilen. Kom ihåg att du också kan trycka [F1] för hjälp i varje fönster.

Avsluta

Avslutar modulen och sparar registreringarna.

Se även:

Verktygsfältet på skrivbordet