Inställningar Webb

På fliken Inställningar Webb anger du följande inställningar för din webbplats:

Använd Webbplats/Webbutik: Markera här om du inte vill använda webbplatsen, utan endast webbutiken.

Området länkas till: Om du valde Webbutik från Använd webbplats/webbutik, så kan du här välja om ditt registrerade område länkas till din Mamut Webbutik eller om du vill länka till en extern domän.

Webbplatskarta: Markera detta alternativ om du vill visa en länk till en webbplatskarta på din webbplats. En webbplatskarta (sitemap) är en egen sida som innehåller information om kategorier, innehåll samt länkar till alla sidor på webbplatsen. En webbplatskarta kan förbättra webbplatsens synlighet i sökmotorer samt ge dina besökare en bättre överblick över webbplatsen.

Obs! Webbplatskartan är utvecklad enligt standarden för optimerad tillgänglighet för sökmotorer. Mamut Business Software använder xml-baserade indexfiler för webbplatskartor för att indexera alla användares webbplatser. För att underlätta för användaren skickas indexen automatiskt och fortlöpande till Google. Xml-baserade webbplatskartor används dessutom av andra stora sökmotorer som MSN, Yahoo och Ask.

Se även:

Webbplatsinställningar

Hur skapas en webbplats?