Hur registrerar jag frånvaro?

Så här registrerar du frånvaro

1. Gå till Visa - Personalregister och klicka på Frånvaro på fliken Personal.
  2. Klicka på Ny i fönstret som öppnas.
  3. Välj aktuell Frånvarotyp i rullgardinsmenyn för detta.
  4. Välj Frånvaro från datum och Frånvaro till datum med hjälp av rullgardinsmenyerna för datum. Alternativt kan du skriva in de timmar den anställde är frånvarande.
  5. Antal dagar uppdateras automatiskt utifrån de datum du anger. Om du ska registrera halva dagar för du in rätt datum vilket går före fältet Antal dagar.

6. Använd fältet Anteckning om du vill registrera orsaken till frånvaron.
  7. Välj lämplig Frånvarostatus.
  8. Klicka på OK.

Frånvaron har nu registrerats.

Tips! Du kan redigera eller ta bort frånvaro med hjälp av knapparna Redigera och Ta bort

Se även:

Frånvaroregistret

Fliken Personal

Personalregister