Hur överförs tidrader till order-/projektmodulen?

När en tidrapport är färdigregistrerad kommer du att kunna överföra tidrader till försäljnings-/fakturerings- och projektmodulen. Vilken status överföringen får varierar och beror på vilken status det är satt i företagsinställningarna. Överföringen kan utföras från Obehandlad, Färdigbehandlad eller Klar för överföring, beroende av vilka inställningar som gjorts.

Kom ihåg att markera hur timmarna ska överföras i kolumnen Överförbar. Om du har glömt att ange något här får du meddelande om det. Du kan välja att stänga av denna, så att den inte visas igen.

Så här överför du tidrader:

1. Klicka på Flytta till order-/projektmodul i knappraden överst i tidrapporteringsmodulen. Ett nytt fönster öppnas och själva överföringen sker härifrån.
  2. Kontrollera alla rader i tidrapporten. Observera att de enskilda fälten kan redigeras. Fält som ska kunna redigeras markerar du i företagsinställningarna. Läs mer i Kontaktuppföljning, fliken: Tidrapportering.
  3. Klicka på knappen Överför för att flytta till modulerna du valt i kolumnen Överförbar.
  4. Svara Ja för att bekräfta överföring till valda moduler.

Tidrapporten kommer nu att ändra status till Färdigregistrerad och all fortsatt behandling av tidrapporten kommer att fortsätta i Order- och/eller Projektmodulen.

Obs! I företagsinställningarna för tidrapportregistrering kan du välja om det ska vara möjligt att överföra tidrader till Försäljning & fakturering och/eller Projekt. Om du här öppnar för mer än ett alternativ, kommer du att kunna välja alternativ på tidrapporten i fältet Överförbar. Du kan inte överföra till både Försäljning och Projekt, då detta skulle innebära dubbelfakturering.

Se även:

Hur skapas en ny tidrapport?

Statushistorik

Företagsinställningar för tidrapportregistrering