Hur registreras en ny tidrapport?

Alla tidrapporter skapas och sparas i tidrapporteringsmodulen. En del önskar att skapa en tidrapport per dag för varje anställd, andra skapar en per vecka och anställd, samtidigt som vissa vill ha en tidrapport med flera anställda och deras timmar.

Modulen är väldigt flexibel och kan anpassas efter användare med både avancerade och enklare behov av tidrapporter.

Så här skapar du en ny tidrapport:

1. Välj Visa - peka på Tidrapportregistrering och klicka på Tidrapportregistrering.
  2. Klicka på Ny.
  3. Skriv in en Beskrivning i fältet för detta. Till exempel: "Sven Svensson - Vecka 17".
  4. Fyll i fältet Anteckning om så önskas.
  5. Klicka Ny [+] för att lägga till en tidrad.
  6. Registrera utförda timmar på tidraden och sätt in nya rader för varje Systemdatum. Du måste även infoga nya rader för timmar på samma datum ifall de har olika kostnader, projekt, avdelning etc. Timmar som står på olika tidrader kan ändå ingå i samma beräkningsunderlag för Order/Projekt.
  7. Fyll i relevant information i kolumnerna till höger. Du kan flytta mellan olika kolumner genom att använda Tab-tangenten på tangentbordet.
  8. På varje rad väljer du sedan i kolumnen Överförbar om tidraden ska kunna överföras till Order eller Projekt.
  9. Registrera alla tidrader för rapporten.
  10. Klicka på Spara.

Tidsrapporten har nu registrerats.

Tips! Du kan lägg till tidrader på tidrapporten direkt från informationsrutan Tidrapportering på skrivbordet. Läs mer i Tidrapportering från skrivbordet.

Om det i företagsinställningar är markerat att företaget ska använda statusen Färdigregistrerad och Klar för överföring kommer du att kunna klicka Färdigregistrera tidrapport och rapporten kommer då att ändra status från obehandlad till Färdigregistrerad. Personalansvarig kan därefter Godkänna eller Avslå tidrapporten.

Godkända tidrapporter kan överföras till Order/Projekt, beroende på vilka inställningar du gjort i företagsinställningar, samt vilken typ av överföring du valt i kolumnen Överförbar på tidraden.

Genom att klicka Skriv ut kan du skriva ut tidrapporter. Klickar du Rapportmodul kommer du att få tillgång till ett urval av rapporter som kan ge dig detaljerad information om timmar som är registrerade.

Klicka på Summa timtyper för att se detaljer om timtyperna. Fönstret visar bland annat vilken Summa timmar, Summa order och Summa projekt som är förda mot den aktuella timtypen

Se även:

Överföra tidrader till order/projekt

Timtypregister

Timtyper per projekt

Regenerera tidrad

Statushistorik

Användarinställningar

Företagsinställningar

Om tidrapportering