Om tidrapportregistrering

Fler och fler företag insett nyttan med att registrera timmar för att ha kontroll på tidsåtgång i förbindelse med bland annat projekt, löneutbetalning och vidarefakturering. Många anställda registrerar dagligen hur många timmar de har jobbat med olika projekt, konsulttimmar som ska faktureras, övertidstimmar och semester etc. Med hjälp av modulen Tidrapportering kan du och dina anställda registrera de typer av timmar som är viktiga att hålla reda på för ditt företag.

Säljer du "tid" har tidrapporteringen avgörande betydelse för att kunna dokumentera fakturaunderlaget och vidarefakturering till dina kunder. Tidrader som ska vidarefaktureras måste vara knutna till den kund som man gjort arbetet för, den produkt som timmarna ska faktureras som och kan knytas till ett projekt om det är önskvärt.

Har du anställda som är timavlönade kan du låta var och en av de anställda registrera timmarna de arbetar. Anställda med månadslön kanske har behov av att registrera övertidstimmar, semester, frånvaro, sjukdom etc. Ett tips kan vara att skapa projekt för de olika typerna av arbetsuppgifter som dina anställda utför och få dem att fördela och registrera timmarna på projekten. Du kommer då att få en bra översikt bland de timmar som dina anställda använder på möten, kundbesök, rapportskrivning etc.

Tidrapportmodulen kan anpassas så att användare med antingen enkla eller mer avancerade behov kan utnyttja modulen effektivt. Läs mer om hur du kan anpassa modulen efter dina behov i företagsinställningarna och i användarinställningarna.

Genom att klicka på Skriv ut kan du skriva ut tidrapporter. Klickar du på Gå till rapportmodulen kommer du att få tillgång till ett urval rapporter som kan ge dig detaljerad information om timmar som är registrerade.

Se även:

Hur skapas en ny tidrapport?

Överföring av tid till order/projekt

Timtypregister

Timtyper per projekt

Regenerera tidrader

Statushistorik

Användarinställningar

Företagsinställningar