Användarinställningar för tidrapportregistrering

På flikarna i användarinställningar kan du ange inställningar för vilka kolumner som ska visas i tidrapporteringen och anpassa modulen efter dina egna behov.

Inställningarna öppnas genom att klicka på pilknappen Inställningar på verktygsraden. Alternativt kan du välja Visa - Inställningar - Användare - Inställningar per modul - Tidrapportering.

Fönstret består av fyra flikar: Standardanpassning, Kolumner för registrering, Standardvärden och Kolumner för överföring.

Standardanpassning

Du kan välja mellan tre förhandsdefinierade inställningar.

Enkel: Förenklar skärmbilden så mycket som möjligt och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktioner.

Avancerad: Visar alla tillgängliga fält och mer funktionalitet.

Om du väljer ett av dessa alternativ kan du på flikarna se vilka fält och funktioner som är tillgängliga.

Kolumner för registrering

På denna flik markerar du de kolumner som ska vara tillgängliga för dig i fönstret Tidrapportering. Ta bort alla de kolumner som du inte behöver för att få en bättre översikt i rapportfönstret.

Vill du Öppna listfönstret automatiskt vid öppning av timregistrering kan du markera det här. Du får då en lista över alla registrerade rapporter och kan med hjälp av filtrering på status och urval hitta de rapporter som du ska arbeta med.

Du kan dessutom markera om programmet ska Skicka e-post vid avvisning av tidrapport. Användaren som har registrerat rapporten kommer då att få e-post med besked om att den inte blev godkänd. Det förutsätter att det finns en e-postadress registrerad i personalkortet för den anställda i fråga, samt att användaren och den anställda är ihopkopplade.

Efter statusändring på en tidrapport kan du bestämma om du ska Förbli i samma status eller Följa tidrapporten till nästa status. Om du ska jobba vidare med en och samma tidrapport bör du följa tidrapporten till nästa status.

Standardvärden

Alla värden du anger här kommer att väljas automatiskt när du skapar en ny tidrad. Om du som regel skapar tidrader av samma typ kan du spara mycket tid eftersom fälten redan är ifyllda.

Kolumner för överföring

I denna flik markerar du de kolumner som du vill ska visas i fönstret för att överföra till Order och Projekt. Det rekommenderas att du tar bort de kolumner som inte används för att få en så bra översikt som möjligt.

Se även:

Tidrapportregistrering

Företagsinställningar för tidrapportering

Hur skapas en ny tidrapport?

Om användarinställningar