Reservera en säljorder mot inköp

I fönstret Reservation av försäljningsorder mot inköp kan du reservera produkter mot en beställning.

Obs! Funktionen måste aktiveras i företagsinställningarna för Försäljning/Fakturering under fliken Generellt.

Funktionen kan startas både från Inköp, under fliken Produktlinjer och på försäljningsordern.

Fönstret för reservationer är uppdelat i två delar och innehåller två listor. I den övre listan visas en lista över alla produktlinjer på vald order. Listan ger dig en översikt över produktlinjerna som valts och visar också information om antal som reserverats till inköpet. Här kan du inte göra några ändringar.

Den nedre delen visar en lista över alla reservationer mot vald inköpsrad i den översta listan.

Så reserverar du en försäljningsorder:

1. Klicka Ny för att registrera en ny reservation mot inköpsraden. Du får då fram en lista över inköpsorder som vald inköpsrad kan knytas mot.
  2. Markera den order du vill knyta inköpsraden mot och klicka på Infoga.
  3. Registrera antal som ska reserveras i kolumnen Reserverat. Då uppdateras också kolumnen Reserverat i den översta listan.

Försäljningsordern är nu reserverad.

Knappen Uppdatera leveransdatum på försäljningsorder hämtar leveransdatum som är registrerade på inköp och överför dessa till inköpet.

Knappen Gå till beställning för att gå direkt till inköpsorder.

Se även:

Om Försäljning/Fakturering

Inställningar för Försäljning/Fakturering

Reservation av order mot inköp

Fliken Produktlinjer