Reservera inköp mot bestämd order

Du kan reservera ett inköp så att det knyts till en viss säljorder. Du kan skapa en sådan reservation både från inköpsfönstret och från orderfönstret.

Från inköpsfönstret, fliken Produktlinjer, klickar du på ikonen för knytning/reservation mot försäljningsorder.

Från orderfönstret, fliken Produktlinjer, klickar du på pilen längst till höger i verktygsfältet och väljer knytning/reservation mot inköp.

Fönstret för reservationer innehåller två listor. Den övre listan visar alla inköpsrader på det inköp som valts. Listan ger dig en översikt över inköpsraderna och visar antal som reserverats till försäljningsorder. Här kan du inte göra några ändringar.

Den nedre delen visar en lista över reservationer mot vald inköpsrad i den översta listan.

Obs! För att skapa Knytning/reservation mot försäljningsorder för ett inköp måste du aktivera detta i företagsinställningar för försäljning och fakturering, under Generellt.

Se även:

Inköpsguide - Skapa order som baseras på inköp

Skapa inköp på försäljning

Inköp

Inköpsguide