Registrera order baserat på inköp

Ibland kan det vara önskvärt att skapa en säljorder baserat på ett befintligt inköp. Detta görs med hjälp av en guide som startas under fliken Produktlinjer på inköpet.

Så skapas en inköpsbaserad order:

1. Klicka Visa - Beställning/Inköp - Inköp.
  2. På fliken Produktlinjer, klicka på pilen och välj Skapa order som baseras på inköp.
  3. Guiden visar då information om det inköp som ordern kommer att baseras på. Klicka Nästa.
  4. Välj den kontakt som du önskar att skapa en order mot. Klicka Nästa.

5. Välj underlag för kostnad och försäljningspris på försäljningsorder och välj vilken information som du önskar ska överföras till försäljningsorder. Klicka Nästa.

6. Detta steg gäller bara om kunden redan har en befintlig försäljningsorder som är obehandlad:

Välj om du önskar att uppdatera en befintlig försäljningsorder med nya produktlinjer eller skapa en ny. Klicka
    Slutför för att skapa försäljningsorder.
  7. Guiden visar då orderinformation om Försäljningsorder som har skapats. Klicka Stäng eller Avbryt för att stänga guiden.

Ordern har nu skapats.

Se även:

Skapa inköp på försäljning

Inköp

Inköpsguide

Inköpsguide - Reservation av order mot inköp