Skapa inköp med order som underlag

Starta guiden från fliken Produktlinjer på försäljningsordern. Klicka på pilen till höger och välj Skapa inköp med order som underlag. För att kunna använda denna funktion måste du markerat detta i företagsinställningarna för produkt.

Obs! Om du inte får detta val måste du först aktivera funktionen i företagsinställningarna för produkt.

Guiden består av 3 steg:

Steg 1:

Välj om du ska köpa produkterna från standardleverantör eller annan leverantör. Klicka Nästa.

Steg 2:

I detta fönster väljer du vilken information du vill ta med dig från försäljningsorder till inköpet.

Vilken information ska överföras från försäljningsorder till inköpet:

Markera om inköpspris på inköpet ska sättas lika som självkostnadspris på försäljningsordern eller hämtas från produktkortet.

Markera kryssrutor för den information som du vill överföra från försäljningsordern till inköpet. Om du väljer att slå samman flera produktrader på försäljningsorder mot samma produkt är det inte möjligt att överföra information för varje enskild produktrad.

Urval av vilka produktlinjer som ska köpas in:

Markera kryssrutor för att göra urval av vilka produktlinjer som ska köpas in. Du kan välja om produkter som är Arbete/tjänst och Lagervara ska överföras till inköpet samt om produkter där beställt antal på inköpet blir noll ska överföras.

Steg 3:

Du har nu utfört urvalet och gjort alla inställningar för inköpsförslaget. Markera rutan Sätt automatiskt in alla produkter i inköpsurvalet om du vill att produktlinjerna ska sättas in automatiskt i inköpsförslaget. Om du inte markerar rutan visas urvalet utan produkter, så att du kan fylla i önskade produktlinjer manuellt. Ordern ligger i bakgrunden.

Klicka Slutför för att genomföra och arbeta vidare med inköpsförslaget i fönstret Produkter som ska köpas in (se länk nedan).

Obs! Om du klickar på Avbryt kommer inställningarna för urvalet inte att sparas.

Fönstret Produkter som ska köpas in visas inaktivt i bakgrunden tills du slutfört guiden och gjort alla nödvändiga inställningar för inköpsförslaget.

Se även:

Inställningar för Försäljning & fakturering

Inköp baserat på ej levererad försäljningsorder

Produkter som ska köpas in

Företagsinställningar för produkt