Produkter som ska köpas in

Fönstret Produkter som ska köpas in visas när du slutfört inköpsguiden och gjort alla nödvändiga inställningar för inköpsförslaget.

Den översta listan i fönstret visar en linje för varje produkt som ska köpas in. Innehållet i denna lista fylls utifrån inställningar som gjorts tidigare i guiden. I listmenyn högst upp till höger väljer du om du vill visa eller dölja leverantörer som en lista i fönstrets nedre del.

Så här gör du ett inköp:

1. Klicka Ny för att lägga till en produkt från en produktlista. Genom att trycka på pilen vid sidan av knappen Ny kan du välja att Lägg till alla från urval för att lägga till alla produkter utifrån val som gjorts tidigare i guiden.
  2. Gör eventuella ändringar i kolumnerna Beställa, Lager, Plats och Leverantör. Klicka Skapa koppling till leverantör om du vill knyta vald produkt mot en leverantör.
  3. Klicka Skapa inköp för att skapa ett nytt inköp. Om det finns obehandlade inköp för vald leverantör får du möjlighet att lägga till produktlinjerna på en befintlig inköpsorder. Om produkten redan finns i inköpsordern ändras antalet.

Då beställningen är gjord flyttas inköpet till status Beställd och när varorna levererats registreras varumottagning.

Se även:

Inköpsfönstret

Inköpsguiden

Skapa koppling till leverantör

Varumottagning