Inköpsguiden

Inköpsguiden hjälper dig att ange urval för vilka och vilket antal produkter som du önskar att köpa in. Guiden är uppbyggd av ett antal steg som visas i olika ordningsföljd utifrån vilka val som du gör. Du väljer mellan fyra alternativ att göra urval på. Därefter gör du urval för vilka produkter som ska köpas in, vilket antal och vilken leverantör du vill köpa från.

Guiden startas från inköpsfönstret. Klicka på pilen vid sidan om Ny-knappen och välj Ny med inköpsguide. Du kan även starta inköpsguiden direkt från skrivbordet.

När guiden har startat kan du välja på vilka grunder guiden ska hjälpa dig med att bestämma vilka produkter som ska köpas in. Du kan välja mellan följande alternativ:

Fönstret Produkter som ska köpas in visas inaktivt i bakgrunden tills du slutfört guiden för urvalet och gjort alla nödvändiga inställningar för inköpsförslaget. I detta fönster arbetar du sedan vidare med inköpsförslaget. Om du vill skapa ett inköp baserat på en säljorder kan du starta guiden direkt från försäljningsordern. Om det finns obehandlade inköp för leverantören får du här möjlighet att lägga till produktlinjerna på en befintlig inköpsorder.

Om du vill skapa en inköpsorder baserad på en försäljningsorder kan du starta en guide direkt från försäljningsordern.

Inköp baserat på ej levererad försäljningsorder

Inköp baserat på lagerbehållning

Inköp baserat på produkter/produktgrupp

Inköp av en eller flera produkter från en leverantör

Se även:

Inköpsmodulen

Produkter som ska köpas in

Skapa inköp med order som underlag

Om inköpsmodulen