Restorder

En order kan ha statusen Restorder. Detta innebär att delar av ordern har levererats och fakturerats.

En restorder genereras när du väljer att ändra antal som ska levereras och därefter fakturerar ordern. Restordern behandlas som en ny order i systemet. Vid utskrift av restordern visas även originalordernumret på utskriften.

Du kan ändra antal som ska levereras i fältet Leverans i Försäljning/faktureringsfönstret. Restordern som skapas när du fakturerar hittar du i Försäljning/fakturering genom att välja Restorder i rullgardinsmenyn Status.

För att använda restorderfunktionen, gå till Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Försäljning & fakturering - Generellt och se till att inställningen Det ska inte gå att fakturera en order innan alla produkter har levererats inte är markerad.

Pris och rabatt

Priser och rabatter överförs automatiskt från ordern till restordern. Om du använder mängdrabatter överförs även dessa så att restordern behåller samma rabatt som den ursprungliga ordern.

Obs! Var uppmärksam på att mängdrabatten inte kalkyleras på nytt i relation till mängd. Om du vill kalkylera rabatten på nytt klickar du på Regenerera orderrader samt väljer att inkludera rabatter. Mängdrabatten kalkyleras då i förhållande till antal på restordern och inte i förhållande till den ursprungliga ordern.

Se även:

Regenerera orderrader

Företagsinställningar för försäljning och fakturering