Om frakthandlingsfiler

Om ditt företag till exempel bedriver postorderhandel eller om du skickar många paket under en normal arbetsdag, kan dina logistiska rutiner effektiviseras avsevärt genom implementering av frakthandlingsfiler - oavsett om du använder en eller flera transportörer.

Obs! För att kunna arbeta med frakthandlingsfiler krävs att du använder Unifauns orderkoppling.

Vad innehåller en frakthandling?

En frakthandlingsfil innehåller normalt upplysningar om avsändare, mottagare (t.ex. företag, kontaktperson, organisationsnummer, kundnummer), faktureringsadress, leveransadress, etc. Standardiserade utskrifter av all relevant fraktinformation gör logistiken säker och effektiv.

Frakthandlingsfiler i Mamut

För att kunna skriva ut frakthandlingar i Mamut måste du ha ett speciellt avtal med Posten eller Unifaun för att få tillgång till orderkoppling i Pacsoft Online eller Unifaun Online. Pacsoft Online fungerar med Posten medan Unifaun Online är en betalversion som kan användas för en rad olika transportörer (t.ex. Posten, Bring Parcels, DB Schenker och DHL). Förutom utskrift av frakthandlingar ger tjänsten även möjlighet till bland annat godssökning, sökning på exporterade order och rapportfunktioner.

Obs! Innan du kan skapa frakthandlingsfiler måste ett antal inställningar göras i programmet. Läs mer i Kom i gång med frakthandlingsfiler.

Du kan använda orderinformation som är registrerad i programmet för att kunna skriva ut nödvändiga inrikes- och utrikes frakthandlingar i programmen PacSoft Online eller Unifaun Online.

Du kan läsa mer om Pacsoft här (extern länk).

Se även:

Frakt i Försäljning/Fakturering

Kom i gång med frakthandlingsfil

Hur kan jag skapa en frakthandlingsfil?