Samlingsfakturera order

Samlingsfaktura görs med flera Obehandlade samlingsorder som underlag.

Kontakter kan även skapas med samlingsorder som standard via Inställningar i Kontaktregistret.

Guiden för samlingsorder aktiveras genom att du klickar på knappen Faktura. Du kan då välja en eller flera kunder och välja vilka order som ska ingå i samlingsfakturan.

Markera aktuella order och flytta över dem till fönstret Inkluderas med pilknapparna. En rapport visas över alla fakturor som ingår i samlingsfakturan. När du godkänner dessa genereras en obehandlad order för respektive Kund och Valuta från urvalet. De utgör sedan underlag för vidarefakturering.

Obehandlade samlingsorder som har tagits med ändrar nu status till Orderunderlag samlingsorder och kan inte redigeras eller behandlas. Själva faktureringen sker nu via statusen Obehandlad order.

Se även:

Försäljning/Fakturering

Fliken Inställningar i Kontaktregistret