Fakturering

Vanlig fakturering startar från status Obehandlad order, Obehandlad kreditnota eller Restorder. Kontrollera att fakturan registreras som Fakturerad, eller Verkställd, innan du skriver ut den. Du kan dock skriva ut en Testutskrift, så att du kan kontrollera fakturan innan du verkställer den.

I rapportfönstret väljer du formulär för utskriften och klickar på OK.

Om du väljer Ja på frågan om ordern ska faktureras, uppdateras Huvudbok och Reskontra med aktuell fordran. Originalfakturan skrivs ut och du ombeds godkänna den. Observera att ordern överförs till status Fakturerad oavsett om du godkänner utskriften eller inte.

Om du har en licens som inkluderar lagerfunktionalitet, och lagerför produkter genom programmet, måste produkterna som standard vara levererade för att du ska kunna fakturera. Du kan avaktivera detta krav i företagsinställningarna för försäljning och fakturering.

ROT-avdrag: För att fakturera kunder för tjänster som omfattas av skattereduktionen för ROT-arbeten används samma process som beskrivs i Utskrift av faktura. Du måste dock anpassa både produkten och orderunderlaget för att fakturan ska bokföras på rätt sätt. Läs mer i Kom i gång med fakturering av ROT-arbete.

Tips! Med hjälp av urvalsinställningarna kan du fakturera flera order eller kreditnotor på samma gång. Du kan dessutom skapa individuella rapporter för faktureringen. De individuella rapporterna kompletterar systemrapporterna som du hittar genom att klicka Arkiv - Skriv ut.

Se även:

Utskrift av faktura

Skriva ut ett urval

Kom i gång med fakturering av ROT-arbete

Hur levereras produkter?

Hur skriver jag ut en fakturakopia?

Om e-post i programmet

Företagsinställningar för försäljning & fakturering