Fakturautskrift på ett annat språk

En kontakt kan vara markerad med ett annat språk än ditt företags språk samt att varje produkt kan ha olika namn på olika språk. Denna funktion är till för att kunna skriva ut dokument på kundens eget språk. Detta sker automatiskt när kunden är markerad med ett eget språk.

Så här anger du språk för en kontakt:

1. Öppna kontaktkortet och gå till den aktuella kontakten.
  2. Välj fliken Övrig information.
  3. Välj aktuellt Språk i rullgardinsmenyn.

Språket överförs hädanefter till alla nya order.

Obs! Om t.ex. en order är skapad före språket är lagt till på kontaktkortet, kommer ordern bli utskriven på företagsdatabasens språk.

Om du ändrar språket på kontakten efter ordern är skapad kan du ändå skriva ut dokumenten på ett annat språk.

Så här gör du när du ska skriva ut t.ex. en faktura på ett annat språk:

1. Välj Visa och välj Försäljning/Order/Fakturering. Välj sedan Orderregistrering.
  2. Skapa en ny order eller välj en befintlig obehandlad order.
  3. Öppna på fliken Diverse och klicka på knappen Rapporter och välj ett önskat språk t.ex. engelska.

4. Klicka OK.

När du fakturerar ordern kommer fakturan att skrivas ut på språket du har valt t.ex. engelska. Har du dessutom skapat produktnamn på detta språk kommer även dessa namn vara på engelska.

Tips! Du kan ändra språk för många kontakter samtidigt genom verktyget Ändra värden för ett urval kontakter. Du kan i urvalet till exempel välja Land och därefter ange det aktuella språket.

Tips! Du kan i företagsinställningarna för Försäljning & Fakturering välja vilka språk som ska finnas tillgängliga. Detta gör du på fliken Utskrifter.

Se även:

Produktnamn på flera språk

Om produktmodulen

Ändra inställningar på ett urval kontakter

Företagsinställningar: Försäljning & fakturering