Produktlista

I produktlistan kan du välja de produkter som ska ingå i ordern. Listan visar alla eller ett urval av produkter från Produktregistret. Produktlistan används till att välja ut den produkt du vill titta närmare på, eller när du ska välja en produkt som sak ingå i en offert, order eller ett inköp.

Du kan anpassa produktlistan efter dina behov i användarinställningarna för produkt. Inställningarna här är gemensamma för de olika modulerna i systemet.

Hur ändrar man sorteringen i produktlistan?

Produktlistan sorteras efter produktnummer, men du kan enkelt ändra på sorteringen genom att klicka på en kolumnrubrik. Listan sorteras då efter den rubrik som väljs och vald kolumn visas med fet stil.

Hur ändrar man vilka produkter som ska visas i listan?

Som standard visas Alla produkter (ej aktiva) när du öppnar produktlistan. I rullgardinsmenyn till höger kan du välja vilka produkter som du vill ska visas i listan och på det sättet begränsa antal produkter i produktlistan. Du kan till exempel välja att endast se kampanjprodukter, lagervaror, varupaket, inaktiva produkter eller en bestämd produktgrupp.

Tips! I Användarinställningarna för produktlistan kan du bland annat välja Utvidgad produktlista. Listan utökas varje gång den öppnas med pris- och lagerinformation om produkten.

Se även:

Om Försäljning/Fakturering

Produktregistret

Användarinställningar för produkt