Konto- och landsinställningar

För att få fullt utbyte av integrationen mellan modulerna i programmet är all väsentlig information registrerad centralt i databasen.

Alla viktiga Konton och Organisationsnummer registreras under Konton- och landsinställningar tillsammans med Momsnummer, F-skattsedel, Moms, Valuta och Skatt. Detta gör du en gång och inställningarna återspeglas sedan i alla moduler och på relevanta rapporter.

Information om konto, bank och kontoinnehavare registrerar du i fönstret Kontoinformation. Läs mer i Kontoinformation.

Genom att klicka på Nummerkontroll kan du aktivera nummerkontroll för IBAN-nummer och Momsnummer så att det inte är möjligt att skriva ett felaktigt nummer. Du kan välja mellan Ingen nummerkontroll, Nummerkontroll, varning vid fel eller Nummerkontroll, tillåt inte fel.

Skriv in företagets Organisationsnummer. Markera också om företaget är momspliktig eller inte i rullgardinsmenyn Moms. I fältet Valuta väljer du den valuta som används mest i företagets verksamhet.

Rullgardinsmenyn Inkludera land i en adress låter dig inkludera landsnamnen när du visar adresser i olika moduler samt när du skriver ut rapporter eller etiketter. Du har dessutom möjlighet att inkludera land endast om det avviker från landet som din företagsdatabas är baserad på.

Du kan dessutom välja Visa landskoden före postnumret genom att markera kryssrutan.

Se även:

Företagsinställningar

Kontoinformation