Kontoinformation

Fönstret Kontoinformation är ett standardfönster som används på alla platser i programmet där kontonummer läggs in. Utöver information om kontonummer och bank kan du bland annat lägga in information om kontoinnehavare, namn och adress. I Sverige har vi ett unikt system där alla konton kan identifieras enbart med hjälp av kontonumret. I andra länder går det inte att identifiera bank och kontoinnehavare enbart med hjälp av kontonumret.

Ditt företags kontoinformation registreras under Konto- och landsinställningar.

Dina kontakters kontoinformation registreras i kontaktregistret, på fliken Övrig info.

För att undgå fel vid registrering av IBAN och momsnummer kan du välja att använda formatkontroll på de olika numren. Kontrollen aktiveras genom att gå till Visa - Inställningar - Konto- och landsinställningar knappen Nummerkontroll.

Land: Välj i vilket land kontot är registrerat från rullgardinsmenyn. Vissa fält och fältnamn visas bara för vissa länder.

Obs! Kom ihåg att klicka OK för att spara informationen innan du eventuellt ändrar Land.

Fliken Konto

Typ: Välj postkonto eller bankkonto.

Kontonr.: Här registrerar du kontonumret. Kontonumret är det enda fältet som du måste fylla i för att kunna använda kontot i programmet.

IBAN: IBAN kan registreras. IBAN är ett internationellt kontonummer som används vid betalningar till utland. Läs mer på här(extern länk).

Swift/BIC: Swift är ett elektroniskt system som används vid finansiella transaktioner över hela världen. De flesta banker och finansinstitutioner är medlemmar i Swift. Alla banker som är medlemmar får tilldelat en swift-adress som består av 8 eller 11 tecken. Den här koden är unik eftersom den innehåller bankens namn, adress och interna bankkoder i respektive land. Swift är samma som BIC (Bank International Code), men BIC innehåller 3 extra siffror.

Valuta: Här kan du registrera information om vilken valuta som finns på kontot. Fältet är endast avsett för information.

Sort Code: Sort Code är en 6-siffrig kod som används vid överföringar till bland annat Storbritannien. Numret anger vilken bank som ska ha pengarna, så att transaktioner kan göras elektroniskt.

Fliken Information

Bankens namn: Här kan du registrera bankens namn. Informationen är endast till för att slås upp internt.

Adress: Du kan här registrera bankens adress. Informationen kan användas internt.

Fliken Kontoinnehavare

Kontoinnehavare: Här kan du registrera kontoinnehavarens namn. Denna information är dock inte obligatorisk.

Adress: Du kan här registrera kontoinnehavarens adress.

Uppdatera: Tillgänglig när befintlig bankinformation för en kontakt redigeras. Om kontaktens adress ändras i kontaktregistret - och om kontoinformationen också ska ändras - kan du snabbt uppdatera adressen genom att klicka på knappen.

Kontaktuppföljning

Konto- och landsinställningar

Adress, detaljerat