Inställningar för kundstatusfiler

Vid utskick av kundstatusfiler kan du ge kunderna en översikt och historik över deras inköp. Utifrån inställningarna i det här fönstret väljer du vilken information som ska göras tillgänglig för kunden.

Inställningarna hittar du genom att klicka Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Kontaktuppföljning - Avancerat - Statusfilinställningar.

Text högst upp i kundstatusfilerna läggs till på själva statusdokumentet. Det kan till exempel se ut så här: "Vi bifogar status för dina inköp hos oss. Vid eventuella frågor ber vi dig kontakta..." Observera att detta är innehållet på hemsidan. Du kan också redigera innehållet i den e-post som kunden får. Detta gör du i guiden för Hämta webbplatsdata.

I Typ av kontakter för vilka statusfiler ska göras kan du välja "Alla", "Ingen", "Endast privatpersoner" eller "Endast organisationer".

Om kontakten är en privatperson eller om organisation anges som Typ av kontakt under fliken Övrig info på kontaktkortet.

På kontaktkortets flik Inställningar under Kund kan du också välja om kontakten ska ha Statusfil vid start. Då anpassas inställningen i det här inställningsfönstret.

Hur många månader gammal får information i statusfilerna vara: Med hjälp av det här fältet kan du välja hur gammal information som du vill spara i kundstatusfilen.

Dessutom kan du välja vilken information som ska ingå i kundstatusfilen. Detta markerar du i kryssrutorna längst ner i fönstret.

Se även:

Företagsinställningar för kontaktuppföljning

Företagsinställningar