Företagsinställningar för kontaktuppföljning

I företagsinställningarna för kontaktuppföljning anger du inställningar som ska gälla för nya kontakter som skapas i kontaktregistret. Inställningarna påverkar inte kontakter som redan finns i registret.

Klicka på pilknappen bredvid knappen Användarinställningarna på verktygsraden för att anpassa företagsinställningarna för kontaktuppföljning. Du kan även Visa - Inställningar - Användare - Inställningar per modul - Aktivitet.

Tips! I Adressinställningarna kan du definiera hur adresser, kontaktnamn och kontaktpersoner ska visas i alla rapporter. Inställningarna hittar du genom att gå till Visa - Inställningar - Rapporter - Adressinställningar.

Aktiviteter/Vår ref.

Markera Endast vår ref. kan sätta kontakt inaktiv om du vill begränsa möjligheten för att inaktivera kontakter.

Genom att markera Autokontr. om kontakten finns när ny kontakt skapas så slipper du registrera samma kontakt flera gånger. Det kan vara nyttigt, speciellt om flera användare kan skapa kontakter.

Fältbeskrivningar

Om du vill ha någon annan beteckning av fälten Status, Bransch, Kategori, Partner, Privat och Egendefinierade fält i Kontaktregistret, kan du ändra det här genom att lägga in text i motsvarande fält.

Standardvärden för nya kontakter

Här anger du vilka villkor som ska gälla för nya kontakter. Villkoren kan ändras i kontaktkortet för var enskild kontakt om så önskas.

Vill du använda dig av Avrundning (öresavrundning) till närmaste krona eller 50 öre på kontaktkortet, markerar du det här.

E-postmottagare: Gäller Försäljning/Order/Fakturering. Välj vilken metod som ska användas för att välja standard e-postadress vid utskick av köp- och säljdokument via e-post. Du kan välja mellan Kontakt e-post, fältet Er ref. samt E-postlista. E-postlistan låter dig välja mellan de adresser som är registrerade på kontakten eller kontaktpersonen. Er ref. syftar till kontaktens referensperson från Försäljning och faktureringsmodulen. Valet kan upphävas för varje kontakt på kontaktkortet. Läs mer i Om e-post i programmet.

Avancerat

När du klickar på Avancerat öppnas ett nytt fönster. Följande funktioner kan du markera och använda i programmet:

Tilläggsskatt: Kan användas på en order för att specificera ett belopp som kan vara en speciell avgift eller skatt som ingår i försäljningspriset. Läs mer om i Tilläggsskatt: miljöavgift och punktskatt.

Gruppaktiviteter och gruppofferter ska visas i kontaktkortet: Om du skapar aktiviteter eller offerter på mer än en kontakt åt gången kan du markera här för att dessa ska visas i kontaktkortet för varje enskild kontakt.

Inställningar för projektkort: Ange namn i rutan där du lägger in URL i projektregistret.

Kundstatusfilinställningar: Klickar du här öppnas ett nytt fönster där du kan göra inställningar för kundstatusfiler.

Se även:

Företagsinställningar

Kontaktuppföljning

Om leverans- och betalningsvillkor

Inställningar för kundstatusfiler