Inställningar på Mamut Online > Användaradministration > Om Administrera roller

Om Administrera roller

När du inviterar en användare till Mamut Online måste du tilldela en roll till den användaren. Vilken roll du tilldelar bestämmer vad användaren får se och göra inne i Mamut Online.

Om du till exempel har två användare, en försäljare och en revisor, så vill du förmodligen inte tilldela samma roll till båda. Om du då inviterar båda användare, men med olika roller, så förhindrar du att en försäljare har tillgång till redovisning.

Notera! Det är enbart superanvändaren i Mamut Online kan ändra och editera en användares roll.

I Administrera roller fönstret finner du alla förhandsdefinierade roller samt möjligheten att skapa egendefinierade roller. Varje roll i Mamut Online är definierad genom olika nivåer av tillgång.

I kolumnerna Ändrat och Ändrat av ser du vem och när en användare sist gjorde ändringar på en roll. förhandsdefinierade roller är gråa och går inte att ändra. Det är enbart egendefinierade roller som går att ändra. men du kan duplicera en förhandsdefinierade roll för att sen ändra på den duplicerade.

I kolumnen Åtgärder kan du klicka på Visa för att få en mer detaljerad visning av en specifik rolle, och du är även här du ändrar på egendefinierade roller. Här kan du Duplicera alla roller, och Radera gamla egendefinierade roller. Notera att du kan inte radera en roll som är tilldelat en användare. Du måste först tilldela användaren en annan roll, och sen radera rollen.

Skapa en ny egendefinierad roll

Nederst i fönstret har du möjligheten att skapa nya roller. Skriv in rollens namn och klicka sen på plus tecknet Lägg till ny. Du får nu upp ett fönster där alla arbetsområden och funktionaliteter i Mamut Online visas.

Tillgång kan definieras som Ingen tillgång, Full tillgång, Lästillgång, och Anpassad tillgång till hela arbetsområden eller enskilda funktioner. Väljer du anpassad tillgång får du upp ett nytt fönster där du väljer enskilda funktioner som användaren ska ha tillgång till. Superanvändaren kan ändra på egendefinierade roller när en användaren behov ändras.

Om användaradministration

Se även:

Hur inviterar jag användare till Mamut Online?

Mamut ID

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.