Tidrapportering > Användarinställningar för Tidrapportering

Användarinställningar för tidrapportering

Mamut Online ger dig webbaserad tillgång till information och funktionalitet från Mamut Business Software samt tjänster inkluderade i Mamut One.

Användarinställningarna låter dig välja vilken information som ska visas när du arbetar i de olika modulerna på Mamut Online. Du kan anpassa inställningarna efter dina behov. Ändringar som görs här visas bara för dig och inte för andra användare.

Obs! Ändringarna gäller endast för dig och på verkar bara Mamut Online. Du kan ha liknande användarinställningar i Mamut Business Software men dessa tillämpas bara i det lokalt installerade programmet.

I användarinställningar för tidrapportering har du två huvudfönster: Ange detaljer och Ange standardvärde. Du kan växla mellan dom genom att klicka på knappen med det respektive namnet.

Ange detaljer

Tidrapportering kan anpassas för användare med enkla eller avancerade behov vid tidrapportering. Standardanpassningen låter dig välja mellan tre förhandsdefinierade inställningar för modulen:

Enkel: Förenklar fönstret och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktionalitet.

Avancerat: Visar alla tillgängliga fält och funktionalitet.

Du kan välja vilka kolumner som ska visas i tidrapporteringen genom att markera eller ta bort markeringar på aktuella kolumner. Du kan också markera Skicka e-post vid avvisning av tidrapport. Användaren som har skickat tidrapporten för godkännande, mottar då en e-post om att tidrapporten inte har godkänts. Detta förutsätter att en e-postadress har registrerats på den anställdes personalkort samt att användare och anställd är sammankopplade.

Ange standardvärde

Om du som regel registrerar tidrader av samma typ kan du spara mycket tid och repeterande arbete genom att välja att fylla i fälten automatiskt. Information, som t.ex. anställd, datum/tid, totaler och timtyper kan automatiskt fyllas i när du lägger till en ny tidrad.

Du kan också välja om tidrapporter ska vara överförbara och du kan koppla en tidrapport till ett projekt och/eller en avdelning.

Se även:

Företagsinställningar för tidrapportering

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.