Kom i gång med Mamut Validis

Mamut Validis är en webbaserad redovisningstjänst för små och mellanstora företag. Tjänsten är utvecklad för att analysera och identifiera potentiella avvikelser i dina redovisningsdata.

Obs! Vilka tjänster på Mamut Online Desktop som du har tillgång till beror på vilket Mamut One-serviceavtal du har. Läs mer om de olika versionerna på våra hemsidor.

Innan du börjar

För att komma igång måste du registrera och vara ansluten till Mamut Online Desktop. Det är Mamut Online Desktop som synkroniserar dina data mellan Mamut Business Software och Mamut Validis.

Läs mer om hur du ansluter här.

Innan du börjar använda Mamut Validis är det viktigt att du använder funktionen Överför preliminär "Ingående balans" under Visa - Redovisning för att se till att du har en ingående balans i året som ska analyseras. Dina resultat kommer att påverkas om det inte finns någon ingående balans.

Så här kommer du igång:

1. Logga in på Mamut Online Desktop med din Mamut ID.
    Du kan logga in via en webbläsare på adressen www.mamutonline.com (extern länk) eller direkt genom fokusområdet på programmets skrivbord.

2. .Klicka på Arbetsområden - Mamut Validis - Mamut Mamut Validis Skrivbord för att logga in på arbetsområdet.

3. Klicka på Analysera och validera för att starta analysen.
    Processen kan ta lite tid.

Dina data har nu analyserats av Mamut Validis.

När analysen är slutförd skapar systemet din Mamut Validis-profil. Läs mer om detta här.

Om du vill ändra hur ett konto tolkas av Mamut Validis går du till Visa - Redovisning - Kontoplan i Mamut Business Software. Klicka på fliken Avancerat. Du hittar här en rullgardinsmeny för Mamut Validis-integrationen. Välj önskat alternativ från listan och klicka Spara. Nästa gång du klickar Analysera och validera visas ändringen.

Se även:

Om Mamut Validis