Om Mamut Validis

Bakgrund

Mamut Validis är en webbaserad redovisningstjänst för små och mellanstora företag. Tjänsten är utvecklad för att analysera och identifiera potentiella avvikelser i dina redovisningsdata.

Ordet Mamut Validis kommer från de engelska orden "Validate" (bekräfta) och "Discover" (upptäcka) och programmet inriktar sig på att analysera och identifiera data som är ofullständiga, felaktiga och inkonsekventa. Programmet identifierar därmed felaktig bokföring, felskrivningar, möjliga redovisningskonflikter, felaktig användning av momssatser med mera. Tjänsten som Mamut Validis erbjuder har utvecklats av Future Route, ett teknologiföretag som är baserat i London. Tjänsten har tidigare bara varit tillgänglig i England, men från och med 2008 finns den tillgänglig på den europeiska marknaden via partnerskapet med Mamut.

Obs! Mamut Validis ändrar aldrig dina redovisningsdata; programmet rapporterar bara poster som har identifierats som potentiella felaktigheter.

Redovisningsdata i programmet

Redovisningsdata från Mamut Business Software som analyseras och valideras är:

Denna information skrivs över varje gång du analyserar och validerar data från Mamut Business Software med ditt Mamut Validis-program.

Obs! Tjänsten låter dig definiera att en post inte nödvändigtvis är felaktig, även om den har identifierats som sådan i analysen. Detta gör du genom att markera posten som "Löst". När du markerar poster som "Lösta" tillämpas denna ändring även på följande uppladdningar. Läs mer om analysen här.

Analysera data med Mamut Validis

Mamut Validis analyserar alla transaktioner i dina redovisningsdata och rapporterar följande:

Viktigt! Var uppmärksam på att Mamut Validis endast analyserar året som har valts som Aktivt räkenskapsår i redovisningsinställningarna i Mamut Business Software tillsammans med det föregående räkenskapsåret. Om du vill analysera ett annat år i Mamut Validis måste du först ändra Aktivt räkenskapsår i Mamut Business Software. Klicka Visa - Inställningar - Redovisning och välj önskat år i rullgardinsmenyn Aktivt räkenskapsår överst till höger i fönstret.

Visa resultaten

Det viktigt att komma ihåg att Mamut Validis aldrig gör några ändringar eller rekommendationer i förhållande till dina redovisningsdata. Mamut Validis rapporterar de avvikelser som den hittar som potentiella fel. Dina data innehåller inte nödvändigtvis fel, även om Mamut Validis har identifierat avvikelser.

För att visa analysöversikten klickar du på resultat-länken på Mamut Validis-skrivbordet. Du kan även klicka på en av ikonerna för olika analystyper: Trendresultat, Redovisningsresultat, Ovanliga värden och Ovanliga kombinationer för att visa resultaten.

Resultatet som visas varierar beroende på vilken analys som har genomförts. På översiktssidan visas en översikt över de fyra analystyper som Mamut Validis utför. Där hittar du även länkar till mer detaljerad information. Följande områden visas på översiktssidan när du klickar på länken Visa fullständiga resultat.

Obs! Vilka tjänster på Mamut Online Desktop som du har tillgång till beror på vilket Mamut One-serviceavtal du har. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning. Var god ta kontakt om du vill beställa eller få mer information.

Se även:

Kom igång med Mamut Validis

Välkommen till Mamut Online Desktop