Klanten

De klantenlijst geeft per klant de som van alle debiteurentransacties weer. U kunt aangeven of u een totaaloverzicht van alle klanten, of van een bepaalde klant wenst te zien.

In de klantenlijst kunt u, naast de Open posten, een selectie maken voor Open posten, balans = 0 en Open posten, balans < 0. Het gebruik van deze selectiecriteria maakt het eenvoudiger om posten die tegen elkaar zijn gesloten, te vinden.

Tip! Door Details weergeven te selecteren uit de afrollijst bovenaan in de werkbalk, ziet u een gedetailleerde lijst van de transacties waaruit het saldo van de betreffende klant bestaat.

Behandeling van transacties in de klantenlijst:

1. Voer 0 (nul) in bij het veld Klant en klik Bijwerken om alle klanten weer te geven.

- of -

Indien u één klant tegelijkertijd wenst te bekijken, klikt u op de zoekknop om het klantenoverzicht te openen en selecteert u de gewenste aan. Klik vervolgens op OK.
  2. Selecteer de klant waarvan u de transacties wenst te bekijken.

Tip! Indien er een icoon met een rood kruis wordt weergegeven naast het veld Klant, heeft de relatie een kredietstop.

Deze functionaliteit vindt u door naar de relatiekaart te gaan. Klik op het tabblad Instellingen op de knop Debiteuren/Crediteuren. De optie Kredietstop vindt u onder Klant. Houd er rekening mee dat er een toegangscontrole bestaat voor deze functionaliteit. Meer informatie over de kredietstop vindt u in Over kredietlimiet en kredietstop.
  3. Geef aan welke transactie uit het gedetailleerde overzicht u verder wilt bewerken. Selecteer Details weergeven uit de afrollijst bovenaan het venster om de details te bekijken.
    • Geef aan wat u met de post wenst te doen:
    • Betaling registreren.
    • Bewerk de post.
    • Ga naar factuur.
    • Ga naar boekstuk.
    • Gescande bijlage weergeven.
    • Openstaande posten koppelen (Match/koppel posten).

Een nieuw venster wordt geopend op basis van hetgeen u in stap 4 hebt uitgevoerd. Klik op [F1] in het nieuwe venster om de helpfunctionaliteit voor dat venster te openen.

Tip! Onderaan het venster kunt u een samenvatting vinden waarin het Totaal uitstaande bedrag, Niet vervallen en Vervallen betalingen van de geselecteerde klant weergegeven worden.

Meer informatie:

Boeken van betalingen in debiteuren-/crediteurenadministratie

Matchen/koppelen

Een transactie in debiteuren-/crediteurenadministratie wijzigen

Gebruikersinstellingen voor Debiteuren